4.9 op basis van 56 reviews
4.9/5

Wat is evergreen content en wat kun je er mee?

Evergreen content is content die relevant blijft, ongeacht hoe oud het is. Dit type content blijft waardevol voor bezoekers en kan gebruikt worden om verkeer naar een website te genereren, zelfs jaren na het publiceren ervan. Evergreen content is vaak informatief van aard en behandelt onderwerpen die blijvend interessant zijn voor bezoekers. Voorbeelden hiervan zijn how-to-artikelen, lijsten met tips, definitiepagina’s en achtergrondinformatie over algemene onderwerpen.

Het gebruik van evergreen content kan een effectief middel zijn om de autoriteit van een website op bepaalde onderwerpen te versterken en om bezoekers te behouden.

Voorbeelden van goede evergreen content?

Hier zijn enkele voorbeelden van evergreen content:

  • How-to-artikelen: Artikelen met stapsgewijze instructies over hoe bepaalde taken uitgevoerd kunnen worden, zoals “Hoe maak je een tuinpad” of “Hoe maak je een budgetplan”.

  • Lijsten met tips: Artikelen met lijsten van nuttige tips over een bepaald onderwerp, zoals “10 manieren om energie te besparen in huis” of “5 manieren om je sollicitatiegesprek te rocken”.

  • Definitiepagina’s: Pagina’s met definities van belangrijke termen en begrippen, zoals “Wat is SEO” of “Wat is een API”.

  • Achtergrondinformatie: Artikelen met algemene informatie over een bepaald onderwerp, zoals “De geschiedenis van de computer” of “De oorsprong van kerstmis”.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar er zijn veel meer soorten evergreen content die gebruikt kunnen worden om bezoekers te interesseren en te informeren. Het belangrijkste is dat de content relevant blijft voor een breed publiek en dat het niet te specifiek of tijdgebonden is.

Hoe pas je evergreen content toe?

Wij zijn van mening dat evergreen content zeer goed voor je website of webshop kan werken. Bekijk hier welke mogelijkheden er allemaal zijn om evergreen toe passen op je eigen website:

  • Maak een centrale hub met evergreen content: Als je een website hebt met veel verschillende onderwerpen, kun je overwegen om een centrale hub te maken met evergreen content die gerelateerd is aan de belangrijkste onderwerpen op je site. Dit kan een goede manier zijn om bezoekers te helpen om snel de informatie te vinden die ze zoeken en om ze te interesseren in andere onderwerpen op je site.

  • Gebruik evergreen content om verkeer naar je site te genereren: Door relevante evergreen content te maken, kun je bezoekers naar je site trekken via zoekmachines en social media. Dit kan helpen om het verkeer op je site te verhogen en om bezoekers te behouden.

  • Voeg regelmatig bijgewerkte evergreen content toe aan je site: Als je eenmaal evergreen content hebt gemaakt, is het belangrijk om deze content regelmatig te bekijken en bij te werken als de informatie verouderd raakt. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat je site relevant blijft voor bezoekers en dat je blijft voldoen aan de eisen van zoekmachines.

  • Maak gebruik van interne links: Door interne links te maken vanuit andere pagina’s op je site naar je evergreen content, kun je bezoekers helpen om de informatie te vinden die ze zoeken en kun je ervoor zorgen dat ze langer op je site blijven.

Wil je meer informatie over evergreen? Neem contact met ons op.

Michael

Michael

Michael is een ervaren WordPress developer met een passie voor het creëren van professionele en gebruiksvriendelijke websites. Hij heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van aangepaste WordPress themes en plugins, en heeft een diepgaande kennis van PHP, HTML, CSS en JavaScript. In zijn vrije tijd houdt Michael ervan om zich te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen in de WordPress-gemeenschap en deel te nemen aan verschillende online en fysieke evenementen om zijn vaardigheden te verbeteren en te delen met anderen.

Ook leuk