4.9 op basis van 56 reviews
4.9/5

Waar moet je op letten als je een website laat bouwen?

Als je een website laat bouwen, is het belangrijk om goed na te denken over wat je precies wilt en wat je verwacht van de website. Er zijn een aantal dingen waar je specifiek op moet letten om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het eindresultaat. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op wat je in acht moet nemen als je een website laat bouwen, zodat je geen vervelende verrassingen krijgt en je website precies wordt zoals je wilt.

Tips voor een goede website. 5 tips!

Hier zijn 5 tips waar een websitebouwer rekening mee moet houden bij het bouwen van een nieuwe website:

  1. Maak duidelijke doelen: bepaal wat je precies wilt bereiken met je website en hoe je dat wilt doen. Dit kan helpen om de focus te behouden tijdens het bouwproces en ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het eindresultaat.

  2. Gebruik een responsive ontwerp: zorg ervoor dat je website goed werkt op verschillende apparaten, zoals desktopcomputers, laptops, tablets en smartphones.

  3. Maak gebruik van duidelijke navigatie: zorg ervoor dat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken op je website door middel van een duidelijke navigatie.

  4. Zorg voor kwalitatief goede content: zorg ervoor dat de content op je website nuttig, interessant en up-to-date is. Dit kan helpen om bezoekers te engageren en terug te laten komen naar je website.

  5. Maak gebruik van afbeeldingen en videomateriaal: afbeeldingen en videomateriaal kunnen helpen om de aandacht van bezoekers te trekken en de boodschap op je website over te brengen.

Stel duidelijke doelen voor je website op: bedenk wat je precies wilt bereiken met je website en hoe je dat wilt doen

Als je een website laat bouwen, is het belangrijk om goed na te denken over wat je precies wilt en wat je verwacht van de website. Door duidelijke doelen op te stellen, kan je ervoor zorgen dat je tevreden bent met het eindresultaat en dat de website aan je verwachtingen voldoet.

Bij het opstellen van doelen is het belangrijk om specifiek te zijn. Vraag jezelf af wat je precies wilt bereiken met je website en hoe je dat wilt doen. Bepaal bijvoorbeeld of je de website wilt gebruiken om leads te genereren, om producten te verkopen, of om informatie te delen met bezoekers. Door duidelijke doelen op te stellen, kan je de focus behouden tijdens het bouwproces en ervoor zorgen dat je website precies wordt zoals je wilt.

Daarnaast is het ook goed om na te denken over hoe je de doelen wilt meten. Door key performance indicators (KPI’s) op te stellen, kan je bijhouden hoe goed je website presteert en of je doelen worden behaald. Dit kan bijvoorbeeld het aantal bezoekers op je website zijn, het aantal verkopen via je website, of het aantal leads dat via je website wordt gegenereerd.

Het opstellen van duidelijke doelen is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het eindresultaat van je website. Door specifiek te zijn en KPI’s op te stellen, kan je ervoor zorgen dat je website precies wordt zoals je wilt en dat je de vorderingen kunt meten.

Maak duidelijke afspraken met je ontwikkelaar

Als je een website laat bouwen, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met je ontwikkelaar. Door duidelijk te communiceren over wat je wilt en wat je verwacht, kan je ervoor zorgen dat je tevreden bent met het eindresultaat en dat de website aan je verwachtingen voldoet.

Bij het maken van afspraken is het belangrijk om specifiek te zijn. Zorg ervoor dat je duidelijk maakt wat er precies wordt opgeleverd, wanneer het klaar is en wat het kost. Vraag bijvoorbeeld naar details zoals het aantal pagina’s op de website, welke functies er worden toegevoegd, en of er na de lancering nog onderhoud wordt gedaan. Door duidelijke afspraken te maken, kan je ervoor zorgen dat je website precies wordt zoals je wilt en dat er geen vervelende verrassingen zijn.

Daarnaast is het ook goed om afspraken te maken over de communicatie tijdens het bouwproces. Zorg ervoor dat je goed in contact blijft met je ontwikkelaar en dat je op de hoogte bent van de vorderingen. Zo kan je eventuele problemen op tijd opsporen en oplossen.

Het maken van duidelijke afspraken is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het eindresultaat van je website. Door specifiek te zijn en goed te communiceren, kan je ervoor zorgen dat je website precies wordt zoals je wilt en dat er geen vervelende verrassingen zijn.

Zoek naar referenties:

Als je een website laat bouwen, is het goed om te kijken naar referenties van andere klanten die de ontwikkelaar heeft gewerkt. Door te zien hoe het werk van de ontwikkelaar eruitziet, kan je beter bepalen of het aan je verwachtingen voldoet.

Bij het zoeken naar referenties is het belangrijk om de tijd te nemen om verschillende websites te bekijken. Vraag bijvoorbeeld om een lijst met websites die de ontwikkelaar heeft gebouwd en bekijk ze goed. Let daarbij op aspecten zoals de lay-out, de gebruiksvriendelijkheid, en de functionaliteiten van de website. Zo kan je beter beoordelen of het werk aan je verwachtingen voldoet.

Daarnaast kan het ook helpen om contact op te nemen met andere klanten van de ontwikkelaar. Vraag bijvoorbeeld naar hun ervaringen met de ontwikkelaar en of ze tevreden zijn met het eindresultaat. Zo kan je een beter beeld krijgen van hoe het is om te werken met de ontwikkelaar en of ze aan je verwachtingen voldoen.

Het zoeken naar referenties is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het eindresultaat van je website. Door verschillende websites te bekijken en contact op te nemen met andere klanten, kan je een beter beeld krijgen van het werk van de ontwikkelaar en beoordelen of het aan je verwachtingen voldoet.

Denk aan toekomstige uitbreidingen:

Bij het denken aan toekomstige uitbreidingen is het belangrijk om na te denken over wat je in de toekomst misschien wilt toevoegen aan je website. Dit kan bijvoorbeeld nieuwe pagina’s zijn, extra functies, of integraties met andere systemen. Door hier rekening mee te houden tijdens het bouwproces, kan je ervoor zorgen dat je website flexibel is en gemakkelijk aan te passen is als je in de toekomst iets wilt toevoegen.

Daarnaast is het ook goed om na te denken over hoe je de website in de toekomst wilt onderhouden. Bedenk bijvoorbeeld of je regelmatig nieuwe content wilt toevoegen, of je bepaalde functies wilt updaten, of je integraties wilt aanpassen. Door hier rekening mee te houden tijdens het bouwproces, kan je ervoor zorgen dat je website gemakkelijk te onderhouden is en up-to-date blijft.

Het denken aan toekomstige uitbreidingen is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je website flexibel is en gemakkelijk aan te passen is. Door rekening te houden met mogelijke toekomstige wijzigingen, kan je ervoor zorgen dat je website up-to-date blijft en aan je veranderende behoeften kan voldoen.

Michael

Michael

Michael is een ervaren WordPress developer met een passie voor het creëren van professionele en gebruiksvriendelijke websites. Hij heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van aangepaste WordPress themes en plugins, en heeft een diepgaande kennis van PHP, HTML, CSS en JavaScript. In zijn vrije tijd houdt Michael ervan om zich te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen in de WordPress-gemeenschap en deel te nemen aan verschillende online en fysieke evenementen om zijn vaardigheden te verbeteren en te delen met anderen.

Ook leuk