WordPress / Online Marketing

/

WordPress & Elementor Specialist

Alles om je eigen website te bouwen met WordPress en WooCommerce.

Hoe download je alle mediabestanden van je WordPress site?

Hoe download je alle mediabestanden van je WordPress site?

Soms kan het handig zijn om in één keer alle mediabestanden op je website te te willen downloaden. Bijvoorbeeld wanneer je backup wilt maken of wanneer je een groot aantal afbeeldingen nodig hebt om een presentatie te moeten maken.

Je kan ervoor kiezen om gebruik te maken van de standaard mogelijkheden die WordPress hiervoor biedt. Wij zijn niet echt voorkeur om dit te doen, er is zoals bijna alles binnen WordPress een perfect plugin die je hierbij heel makkelijk kan helpen. 

Hieronder volgt een korte stappenplan hoe je alle media bestanden op je website binnen enkele klikken kan downloaden.

WordPress-inloggen

Stap 1: Ga naar de loginpagina van je WordPress website en vul hier je gegevens in. Mocht je de gegevens niet meer beschikbaar hebben dan kan je op wachtwoord vergeten klikken.

Let op: het is wel belangrijk om je e-mailadres te weten om je wachtwoord eventueel te kunnen achterhalen.

Stap 2: Nadat je bent ingelogd klik je links in het dashboard op Plugin en dan op Nieuwe plugin.

Stap 3: Je komt nu op een overzichtspagina terecht. Ga met je muis naar de rechterbovenkant en zoek voor op de volgende plugin: Export Media Library en druk op enter.

Druk vervolgens op Nu installeren en vervolgens op Activeren. Je hebt nu met succes de plugin geïnstalleerd.

Stap 4: De volgende stap is de zojuist geinstalleerde plugin gebruiken. Ga met je muis naar het kopje Media en druk dan op het nieuwe kopje genaamd Export.

Je opent dan de Export Media Library plugin. Je kan nog een paar dingen instellen, de items spreken wel redelijk voor zich. Druk dan op Download zip, je computer download dan een zip file met alle afbeeldingen, video’s en andere mediabestanden uit je bibliotheek.

Let op: het downloaden kan enige tijd duren als je bibliotheek groot is.

Vond je dit interessant?

Wil je op de hoogte blijven over onderwerpen als WordPress & online marketing, meld je dan nu aan voor ons onze nieuwsbrief.

Plaats een reactie