WordPress / Online Marketing

/

WordPress & Elementor Specialist

Alles om je eigen website te bouwen met WordPress en WooCommerce.

Handleiding: Hoe verwijder je iemand binnen je WordPress website?

Stopt er iemand binnen je bedrijf, vraagt je klant om een gebruiker weg te gooien of wil je een test account verwijderen. Er zijn verschillende redenen om een gebruiker binnen een WordPress website te moeten verwijderen. Ik ga je vandaag laten zien hoe met enkele stappen een gebruiker verwijdert.

In 4 stappen een gebruiker verwijderen binnen je WordPress website

Stap 1: Ga naar de loginpagina van je WordPress website en vul hier je gegevens in. Mocht je de gegevens niet meer beschikbaar hebben dan kan je op wachtwoord vergeten klikken. 

Let op: het is wel belangrijk om je e-mailadres te weten om je wachtwoord eventueel te kunnen achterhalen.

WordPress-inloggen

Stap 2: Nadat je bent ingelogd klik je links in het dashboard op Gebruikers.

Stap 3: Je komt nu op een overzichtspagina terecht met alle gebruikers die toegang hebben tot de website. Je gaat dan met je muis over de gebruiker die je wilt verwijderen. 

Zodra je met je muis over de naam heengaat verschijnen er drie opties, namelijk: bewerken, verwijderen en bekijken. Je klinkt dan op de middelste: verwijderen.

Stap 4: Er verschijnt nu een melding om waarbij je nog een keer moet bevestigen dat je zeker weet dat je de gebruiker wilt verwijderen. Dit is een extra controle.

Je hebt nu met succes een gebruiker van je WordPress website verwijdert. Goed gedaan!

Vond je dit interessant?

Wil je op de hoogte blijven over onderwerpen als WordPress & online marketing, meld je dan nu aan voor ons onze nieuwsbrief.

Plaats een reactie