WordPress / Online Marketing

/

WordPress, onderhoud en optimalisatie

Alles om je eigen website te bouwen met WordPress en WooCommerce.

De 5 beste CRM plugins voor WordPress

Welke CRM-plug-in is het beste voor uw WordPress website? We hebben een lijst samengesteld met de 5 beste CRM WordPress plug-ins voor 2020, zodat u de beste keuze voor uw bedrijf kunt maken.

5 Beste CRM Plugins voor WordPress

Met CRM wordt marketing en verkoop schaalbaar omdat het bedrijfseigenaren en werknemers in staat stelt productiever te zijn. Uit gegevens blijkt dat bedrijven hun omzet met gemiddeld 29% verhogen door alleen CRM software te gebruiken.

Het is echter lastig om een CRM-systeem te vinden dat goed werkt en gemakkelijk te integreren is met uw gebruikelijke systemen. Vooral in kleine bedrijven, waar budgetten krap zijn en de eisen streng zijn, is het essentieel om de juiste pasvorm te vinden.

CRM heeft een veelvoud aan functies. Binnen een bedrijf kunt een CRM gebruiken voor:

 • Het bewaren van alle gegevens over klanten en prospects
 • Websitebezoeker tracken en contact met hun opnemen met als als doel te converteren naar een klant
 • Neem contact op met loyale klanten om hen te informeren over kortingen en promoties
 • Houd interacties met klanten bij, zodat u uw verkoopstrategie kunt plannen

Zonder CRM is dit allemaal ongelooflijk moeilijk.

Waarom u uw CRM moet verbinden met WordPress

CRM moet naadloos worden geïntegreerd met de systemen die momenteel binnen een bedrijf worden uitgevoerd. Eerst en vooral moet het worden geïntegreerd met uw website. Content management systemen (CMS, zoals WordPress) vormen de ruggengraat van het verzamelen van informatie. En wanneer u een CRM verbindt met uw CMS, kunt u die informatie opslaan om hun interacties met uw bedrijf beter te begrijpen.

Denk er eens zo over na: een bezoeker bezoekt een productpagina op uw website. Hij of zij vult een formulier in waarin om hun naam, telefoonnummer en e-mailadres wordt gevraagd. Waar gaat al deze informatie naartoe?

Al deze informatie moet naar een CRM systeem. Van daaruit kan uw verkoopteam die informatie gemakkelijk zien en de bezoeker bellen om meer te weten te komen over wat ze zochten. Of ze kunnen hen op de hoogte stellen van een korting op het product dat ze net zochten. In de verkoop is timing alles.

Het populairste CMS ter wereld is WordPress. Veelzijdig en zeer makkelijk te gebruiken. Feit: meer dan 35% van alle websites zijn gebouwd met WordPress.

Tegenwoordig kunt u uw CRM eenvoudig met WordPress verbinden via een plug-in. In dit artikel zullen we enkele van de CRM plug-ins onderzoeken die goed werken met WordPress.

De 10 beste CRM te gebruiken met WordPress

Inhoudsopgave

Er zijn veel opties voor WordPress CRM-plug-ins, maar weinigen kunnen aan alle normen voldoen waar een klein bedrijf naar op zoek is. Onze lijst heeft alleen de beste plug-ins voor uw WordPress-website.

De meeste van deze tools bieden meer dan alleen een CRM-oplossing. Het kan zijn dat CRM ook marketingautomatisering, klantenservice en zelfs business intelligence-functies omvat.

1. HubSpot CRM

Hubspot-CRM

HubSpot is een van de meest populaire platforms voor CRM, verkoop, marketing en klantenservice. Meer dan 100.000 WordPress-bedrijven gebruiken deze plug-in al voor het beheer van hun klantcommunicatie. Het grootste voordeel van HubSpot is dat het meer dan 300 native integraties heeft (en duizenden meer via Zapier). Dit maakt het waarschijnlijk dat het goed zal spelen met veel andere systemen in uw kleine bedrijf, niet alleen WordPress.

U kunt de HubSpot WordPress-plug-in gebruiken zonder weg te navigeren van de WordPress-interface. Het installeert snel en voegt veel functies toe aan WordPress: contactbeheer, e-mailmarketing, advertentiebeheer, live chat en bots, formulieren en zelfs analyses.

Met HubSpot kunt u zien hoe uw contacten omgaan met uw bedrijf. De plug-in toont u paginaweergaven, formulierinzendingen, live chatgesprekken, e-mailopdrachten en meer in een prachtige tijdlijn voor contactpersonen.

HubSpot WordPress CRM voordelen:

 • Gebruik HubSpot rechtstreeks in WordPress, dankzij de HubSpot WordPress-plug-in
 • Activiteiten volgen op uw website: toon aantal contactformulierinzendingen, paginaweergaven
 • Activeer automatische marketing- en verkoop-e-mails
 • Gratis formulierbouwer voor uw website
 • Livechat en conversatiebots
 • Dashboard met marketingstatistieken om uw doelen bij te houden
 • De HubSpot WordPress-plug-in is hier gratis te downloaden.

De HubSpot WordPress-plug-in is hier gratis te downloaden.

2. WooCommerce

WooCommerce-CRM

Als u een WooCommerce-winkel op uw website heeft, kunt u de CRM-plug-in met dezelfde naam kiezen. WooCommerce Customer Relationship Manager heeft alle tools die u nodig hebt om uw huidige en potentiële klanten te beheren.

WooCommerce CRM voordelen:

 • Log oproepen en e-mails bij klanten op
 • Verzend bulk e-mails naar klanten
 • Bekijk klantactiviteit op de bestelpagina
 • Creëer klantengroepen voor specifieke marketingcampagnes
 • Bedrijfsinformatie vastleggen voor prospectanalyse
 • Volg de voortgang van uw verkopen, van lead tot customer close
 • WooCommerce CRM kan worden geïntegreerd met
 • WooCommerce-abonnementen, zodat u abonnementen kunt maken en bekijken

3. Agile CRM

Agile CRM WordPress

Agile CRM biedt ongelooflijk functioneel marketing- en verkoopplatform. Met AgileCRM kunt u uw websitebezoekers volgen, contact met hen opnemen en ze omzetten in contacten. Zodra ze in uw contactenlijst staan, kunt u ze opnemen in marketingcampagnes.

De WordPress-plug-in omvat telefonie, verkooptracering, webanalyse en tweeweg-e-mails. Tweerichtings-e-mails stellen gebruikers in staat te reageren op zowel door de gebruiker geïnitieerde communicatie als geautomatiseerde e-mails.

Agile CRM voordelen:

 • Geautomatiseerd marketing-, verkoop- en klantbehoudproces
  Eenvoudige drag-drop-editor voor uw marketingcampagnes
 • Systeem voor het automatisch volgen en scoren van leads.
 • Bel, e-mail of tweet naar een contactpersoon vanaf dezelfde pagina.
 • Houdt een gedetailleerd overzicht bij van alle klanteninformatie en aanraakgeschiedenis op één pagina
 • Hiermee worden klantgegevens van andere zakelijke apps opgeslagen en bijgehouden.

4. Capsule CRM

Capsule CRM

Capsule CRM is sinds 2009 een favoriet van WordPress-gebruikers en wordt steeds populairder. Hiermee kunt u contactrecords en taken maken om het nieuwe contact op te volgen.

CapsuleCRM heeft een zeer slanke en gemakkelijk te gebruiken interface. U kunt alles over uw contacten op één scherm zien, zoals notities, documenten en e-mails die u hen hebt verzonden.

Capsule CRM voordelen:

 • Segmentatielijsten voor marketingcampagnes gericht op specifieke contacten
 • Tagfunctionaliteit zodat een lead klant, leverancier of meer kan worden
 • Kan contacten importeren vanuit Outlook, Gmail of spreadsheets. Staat ook exportlijsten toe
 • Hiermee kunt u taken en deadlines volgen binnen een visuele verkooppijplijn
 • Eenvoudige projectmanagementfuncties: hiermee kunt u taken toewijzen, communiceren met uw team en hun prestaties volgen

4. Zoho CRM

Zoho-crm

Zoho CRM is een van de populairste plug-ins op de markt, met meer dan 150.000 gebruikers over de hele wereld. Het is een Zwitsers zakmes voor verkoop- en marketingteams, inclusief functies zoals e-mail, telefonie, livechat, zelfs selfserviceportals en videoconferenties. Omnichannel-communicatie binnen handbereik.

De geavanceerde trackingfuncties kijken naar uw verkoopcyclus van lead tot deal en benadrukken de prestaties of afwijkingen van uw marketingtrechters. Bovendien bevat het voorspellende verkoopfuncties, waardoor verkopers weten wanneer en hoe ze contact kunnen opnemen met hun beste leads.

Zoho CRM voordelen:

 • Automatisering van het leidende verzorgingsproces, met de mogelijkheid om aan te passen
 • Rapportagedashboard houdt prestaties en trends bij voor uw conversies
 • Projectbeheerfuncties zoals waarschuwingen, taakherinneringen en suggesties
 • Voorspellende verkoopfuncties tonen uw verkoopteam de beste tijden om contact op te nemen met leads

Vond je dit interessant?

Wil je op de hoogte blijven over onderwerpen als WordPress & online marketing, meld je dan nu aan voor ons onze nieuwsbrief.

Plaats een reactie