4.9 op basis van 56 reviews
4.9/5

Beste WordPress Themes | De 5 Beste WordPress Thema’s In 2023

Op zoek naar het beste thema om uw website de perfecte uitstraling te geven die past bij uw merk en visie?

Met meer dan 10.000 WordPress thema’s beschikbaar, is het vrij moeilijk voor beginners om het beste WordPress thema voor hun behoeften te vinden. Vaak krijgen we de vraag van gebruikers of er een enkel WordPress thema is dat geschikt is voor alle use-cases. Het antwoord is JA. U kunt een populaire multipurpose WordPress thema gebruiken voor zowat elke soort website.

Het hebben van het juiste thema kan een enorm verschil maken in de groei, het beheer en de toekomst van uw website.

In dit artikel hebben we de beste WordPress thema’s van 2022 uitgekozen om u te helpen de juiste te vinden voor uw website.

Inhoudsopgave

Beste WordPress Themes 2022: Dit zijn de 5 beste WordPress thema’s

Heb je gekeken naar opties voor WordPress-onderwerpen? Het is waarschijnlijk dat je de verbazingwekkende breedte van beschikbare thema’s al hebt opgemerkt. Omdat u waarschijnlijk niet zo bekend bent met uw opties, is het moeilijk om de juiste keuze te maken.

Om dit onderwerp zo goed mogelijk te begrijpen, zal ik hieronder de 10 beste WordPress-thema’s van 2023 met je doornemen. Na het lezen van dit informatieve artikel ben ik er 100% zeker van dat je het beste WordPress-thema voor je website of e-commerce winkel hebt gevonden.

1. Divi theme

Divi is een populair WordPress-thema ontwikkeld door Elegant Themes. Het is een veelzijdig en krachtig thema waarmee u bijna elk type website kunt maken, van een eenvoudige blog tot een complexe webwinkel. Een van de belangrijkste kenmerken van Divi is de visuele paginabouwer, waarmee u aangepaste paginalay-outs kunt maken en uw website visueel kunt ontwerpen, zonder dat u code hoeft te schrijven. Divi bevat ook een groot aantal vooraf ontworpen sjablonen en modules om u op weg te helpen, evenals een uitgebreide set aanpassingsopties om u te helpen een unieke en professioneel ogende website te maken. Bovendien is Divi volledig responsief en geoptimaliseerd voor snelheid, wat betekent dat uw website er geweldig uitziet en goed presteert op alle apparaten.

Voordelen Divi theme:

Een van de belangrijkste voordelen van het Divi-thema voor uw WordPress-website is de visuele paginabouwer, waarmee u aangepaste paginalay-outs kunt maken en uw website visueel kunt ontwerpen, zonder dat u code hoeft te schrijven. Dit maakt het voor iedereen, ongeacht hun technische vaardigheden, gemakkelijk om een professioneel ogende en functionele website te maken. Divi bevat ook een groot aantal vooraf ontworpen sjablonen en modules om u op weg te helpen, evenals een uitgebreide set aanpassingsopties om u te helpen een unieke en professioneel ogende website te maken. Bovendien is Divi volledig responsief en geoptimaliseerd voor snelheid, wat betekent dat uw website er geweldig uitziet en goed presteert op alle apparaten.

Hier zijn enkele voorbeelden van websites die gebouwd zijn met het Divi-thema:

 1. https://www.elegantthemes.com/ – de officiële website van Elegant Themes, het bedrijf dat Divi ontwikkelt, is gebouwd met het Divi-thema.
 2. https://www.elegantmarketplace.com/ – een marktplaats voor Divi-kindthema’s, lay-outs en plugins werd gebouwd met het Divi-thema.
 3. https://www.justinjackson.ca/ – de persoonlijke website van Justin Jackson, een productmanager en auteur, werd gebouwd met het Divi-thema.
 4. https://www.timothybjacobs.com/ – de persoonlijke website van Timothy B. Jacobs, een schrijver en webontwikkelaar, werd gebouwd met het Divi-thema.
 5. https://www.thegeekyapron.com/ – de website van The Geeky Apron, een voedselblog, werd gebouwd met het Divi-thema.
astra theme

2. Astra theme

Op nummer twee in onze lijst van beste WordPress thema’s staat Astra WordPress theme. Astra is een populair WordPress thema dat lichtgewicht, aanpasbaar en gemakkelijk te gebruiken is. Het is ontworpen om naadloos samen te werken met populaire page builders zoals Elementor en Beaver Builder, en biedt een breed scala aan vooraf ontworpen sjablonen en starter sites om u te helpen snel een professioneel uitziende website te maken. Astra is ook volledig responsief en geoptimaliseerd voor snelheid, wat betekent dat uw website er geweldig uitziet en snel laadt op alle apparaten. Bovendien biedt Astra een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om kleuren, lettertypen en lay-outs te wijzigen, en toegang tot een grote bibliotheek met gratis en premium add-ons waarmee u extra functionaliteit aan uw website kunt toevoegen.

Voordelen Astra theme:

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van het Astra thema voor uw WordPress website is het lichtgewicht en snel ladende ontwerp, wat de prestaties en snelheid van uw website kan helpen verbeteren. Astra is ook volledig responsief en ziet er geweldig uit op alle apparaten, van smartphones tot desktop computers. Bovendien biedt Astra een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om kleuren, lettertypen en lay-outs te wijzigen, evenals toegang tot een grote bibliotheek van gratis en premium add-ons om u te helpen extra functionaliteit aan uw website toe te voegen. Astra is ook compatibel met populaire page builders zoals Elementor en Beaver Builder, wat het makkelijk maakt om aangepaste pagina lay-outs en ontwerpen te maken zonder dat je code hoeft te schrijven. Kortom, Astra is een veelzijdig en krachtig thema waarmee u een professioneel ogende en functionele website kunt maken.

Hier zijn enkele voorbeelden van websites die gebouwd zijn met het Astra-thema:

https://www.wpastra.com/ – de officiële website van het Astra-thema werd gebouwd met het Astra-thema.

https://www.wpbeginner.com/ – een populaire WordPress tutorial website werd gebouwd met het Astra thema.

https://www.sridharkatakam.com/ – de persoonlijke website van Sridhar Katakam, een WordPress consultant en ontwikkelaar, werd gebouwd met het Astra thema.

https://www.binaryturf.com/ – een technologieblog gebouwd met het Astra-thema.

3. Hello theme – Elementor

Op de derde plek staat Elementor Pro. Elementor is eigenlijk ook een page builder, maar ze hebben ook een eigen WordPress thema. Dit thema is momenteel een van de beste op de markt en het is ook nog eens gratis. Het thema zelf is echter niet zo handig, omdat het helemaal kaal is, waardoor je de page builder optimaal kunt gebruiken. Elementor Pro is na Divi de beste themakeuze om je website te bouwen. Zijn paginabouwer is beginnersvriendelijk en stelt je in staat om gemakkelijk een website te maken. In feite zou zelfs je oma het kunnen gebruiken om een website te bouwen. Dit komt omdat Elementor’s paginabouwer zo gemakkelijk te gebruiken is en geen coderingskennis vereist. U kunt letterlijk een volledig geautomatiseerde website bouwen met Elementor Pro zonder ook maar één regel code te schrijven. Naast de gebruiksvriendelijke page builder biedt Elementor ook een grote selectie WordPress website templates. Deze kunnen met een klik op de knop worden geïmporteerd en volledig worden aangepast met de page builder. Wij hebben deze page builder uitgebreid getest en er prima resultaten mee behaald. Een ander voordeel is dat je met deze page builder binnen een uur je website live kunt hebben. Elementor Pro houdt ook rekening met conversie. Je kunt er pop ups mee maken om zoveel mogelijk bezoekers om te zetten in klanten. Je kunt deze pop ups zelf bouwen of gebruik maken van de vele pop up templates die bij Elementor Pro geleverd worden. De prijs van Elementor Pro is erg goed. Het goedkoopste pakket kost 49 dollar per jaar en omvat toegang tot alle functies, evenals de popup builder, woocommerce builder, updates en een uitstekend supportteam. Als u meer websites wilt bouwen, biedt Elementor ook licenties voor maximaal 1.000 websites.

4. OceanWP

OceanWP is een hoog gewaardeerd WordPress thema dat vergelijkbaar is met Astra. Het biedt een grote selectie van demo websites die snel, gebruiksvriendelijk en zoekmachine geoptimaliseerd zijn. Deze demo websites kunnen worden geïmporteerd en aangepast met behulp van populaire page builders zoals Elementor, Brizy, Visual Composer, Divi, Thrive Architect en Beaver Builder. Het wordt aanbevolen om een page builder te gebruiken met OceanWP omdat het thema zelf beperkte aanpassingsmogelijkheden biedt. OceanWP kost $29 per jaar voor één website, waardoor het een grote waarde heeft voor de functies die het biedt. Als je bereid bent een page builder aan te schaffen samen met OceanWP, is het een zeer aan te bevelen thema.

5. GeneratePress

Het GeneratePress WordPress thema is een top keuze voor het bouwen van een website of online winkel. Het is vergelijkbaar met OceanWP, Neve en Astra, maar biedt een eigen paginabouwer voor extra gemak en compatibiliteit. GeneratePress is gebouwd volgens de richtlijnen van Google, waardoor het snel en zoekmachinevriendelijk is.

De paginabouwer is gebruiksvriendelijk en vereist geen technische kennis, zodat iedereen gemakkelijk een website of winkel kan bouwen. GeneratePress wordt geleverd met een grote selectie sjablonen die kunnen worden geïmporteerd en aangepast met de paginabouwer. Het biedt ook verschillende aanpassingsopties en is zeer aanpasbaar, zodat u een unieke website kunt maken die past bij uw merk en stijl.

Bovendien biedt GeneratePress uitstekende ondersteuning en regelmatige updates om ervoor te zorgen dat uw website veilig en up-to-date blijft.

Beste WordPress Thema kiezen? Hier moet je op letten als je gaat kiezen:

Bij het kiezen van een WordPress-thema zijn er een paar belangrijke dingen die u moet overwegen om ervoor te zorgen dat u een thema kiest dat goed aansluit bij uw behoeften en doelstellingen. Enkele belangrijke factoren om te overwegen zijn:

 1. Compatibiliteit met uw versie van WordPress: Zorg ervoor dat het thema compatibel is met de versie van WordPress die u gebruikt.
 2. Responsief ontwerp: Kies een thema dat volledig responsief is en er geweldig uitziet op alle apparaten, van smartphones tot desktop computers.
 3. Snelheid en prestaties: Kies een thema dat is geoptimaliseerd voor snelheid en prestaties om ervoor te zorgen dat uw website snel laadt en goed presteert.
 4. Aanpassingsopties: Zoek naar een thema dat een breed scala aan aanpassingsopties biedt, zoals de mogelijkheid om kleuren, lettertypen en lay-outs te wijzigen, zodat u een unieke en professioneel ogende website kunt maken.
 5. Ondersteuning en documentatie: Kies een thema met goede ondersteuning en documentatie om u op weg te helpen en eventuele problemen op te lossen.
 6. Compatibiliteit met plugins en tools van derden: Zorg ervoor dat het thema compatibel is met alle plugins of tools van derden die u van plan bent te gebruiken op uw website.
 7. Prijs: Overweeg de prijs van het thema en of het een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt gezien de functies en opties die het biedt.

Beste WordPress Thema kiezen? Wat kost een WordPress thema?

De kosten van een WordPress-thema kunnen sterk variëren, afhankelijk van de functies en opties die het biedt, evenals de reputatie en ervaring van de ontwikkelaar. Sommige WordPress thema’s zijn gratis beschikbaar, terwijl andere honderden of zelfs duizenden dollars kunnen kosten. In het algemeen is het belangrijk om uw opties zorgvuldig te onderzoeken en te vergelijken voordat u een beslissing neemt, en een thema te kiezen dat waar voor zijn geld biedt gezien de functies en ondersteuning die het biedt. Het is ook het overwegen waard om een thema van een gerenommeerde ontwikkelaar te kopen, omdat u dan toegang hebt tot kwaliteitsondersteuning en updates, wat vooral belangrijk kan zijn als u een zakelijke website beheert.

Beste WordPress Thema kiezen? Kiezen tussen een betaalde of gratis WordPress thema?

Bij het kiezen tussen een betaald of gratis WordPress thema zijn er een paar belangrijke factoren om te overwegen. Aan de ene kant kunnen gratis WordPress thema’s een goede optie zijn als je een krap budget hebt of als je net begint met WordPress en wilt experimenteren met verschillende thema’s. Gratis thema’s worden vaak ontwikkeld door vrijwilligers of onafhankelijke ontwikkelaars, en ze kunnen een goede manier zijn om met WordPress aan de slag te gaan zonder geld te hoeven investeren.

Aan de andere kant kunnen betaalde WordPress thema’s een breder scala aan functies en opties bieden, evenals betere ondersteuning en updates. Betaalde thema’s worden meestal ontwikkeld door professionele ontwerpers en ontwikkelaars, en ze kunnen een hoger niveau van kwaliteit en professionaliteit bieden. Bovendien kan de aankoop van een betaald thema u toegang geven tot ondersteuning van de thema-ontwikkelaar, wat bijzonder nuttig kan zijn als u problemen ondervindt of hulp nodig hebt bij het aanpassen.

Uiteindelijk zal de keuze voor een betaald of gratis WordPress thema afhangen van uw specifieke behoeften en doelstellingen. Als je een krap budget hebt of net begint met WordPress, kan een gratis thema een goede optie zijn. Als je echter een zakelijke website hebt of een geavanceerder en aanpasbaar thema nodig hebt, kan het de moeite waard zijn om de aanschaf van een betaald thema te overwegen.

Michael

Michael

Michael is een ervaren WordPress developer met een passie voor het creëren van professionele en gebruiksvriendelijke websites. Hij heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van aangepaste WordPress themes en plugins, en heeft een diepgaande kennis van PHP, HTML, CSS en JavaScript. In zijn vrije tijd houdt Michael ervan om zich te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen in de WordPress-gemeenschap en deel te nemen aan verschillende online en fysieke evenementen om zijn vaardigheden te verbeteren en te delen met anderen.

Ook leuk