WordPress / Online Marketing

/

WordPress & Elementor Specialist

Alles om je eigen website te bouwen met WordPress en WooCommerce.

Wat is: Administrator

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Beheerder is een gebruikersrol in WordPress. Wanneer een gebruiker WordPress installeert, wordt er een nieuwe gebruiker gemaakt met de gebruikersnaam en het wachtwoord die tijdens de installatie zijn gedefinieerd. Die eerste gebruiker krijgt de gebruikersrol van beheerder toegewezen. Ze kunnen alle acties op een WordPress-website uitvoeren en beschikken over alle mogelijkheden.

Een gebruiker met beheerdersrol kan ook andere gebruikers met dezelfde rol toevoegen en verwijderen. Bij het toewijzen van de beheerdersrol aan een gebruiker is het belangrijk om te onthouden dat beheerders de mogelijkheid hebben om inhoud te verwijderen.

Beheerder is de enige gebruikersrol die de mogelijkheid heeft om een ​​WordPress-blog te upgraden. Ze kunnen thema’s wijzigen en kern WordPress-bestanden bewerken met behulp van de ingebouwde thema-editor. Ze hebben ook de mogelijkheid om op dezelfde manier plug-ins op de site toe te voegen, te verwijderen en aan te passen.

In de meeste gevallen is er maar één beheerder. In het geval van een WordPress multisite-installatie, worden enkele van de mogelijkheden van de admin-rol toegewezen aan de super-admin-rol. De superbeheerder kan thema’s wijzigen, nieuwe gebruikers toevoegen, plug-ins toevoegen en verwijderen en het sitenetwerk beheren, terwijl de rollen van de beheerder zich alleen bezighouden met het beheren van één enkele site.