WordPress / Online Marketing

/

WordPress, onderhoud en optimalisatie

Alles om je eigen website te bouwen met WordPress en WooCommerce.

Avada theme review 2020. Meest verkochte theme ooit!

Avada is by far de meest verkocht template voor WordPress. Meer dan 600.000 keer is Avada over de digitale toonbank gegaan. Bizarre cijfers. Ik ben jaren geleden begonnen met Avada. 3 jaar geleden met ik overgestapt naar Astra theme en GeneratePress. Waarom? Ik was op een gegeven uitgekeken op de builder van Avada, genaamd Fusion Builder. Ik vond dat ze destijds niet innovatief genoeg waren. Het was ook de tijd dat Elementor om de hoek kwam kijken.

Ik hoor de laatste tijd veel goede verhalen, vooral de laatste versie van Avada 6.0 schijnt weer heel goed te zijn. Is dat echt zo, dat lees je hieronder in onze review. 

Gebruiksgemak

9/10

Ben je Elementor of een andere page builder gewend dan is Avada evenn wennen. Heb je weinig of geen ervaring met pagebuilders dan is Avada zeer makkelijk te leren. De documentatie is ook zeer uitgebreid (wel in het Engels). Er zijn ook veel YouTube video’s beschikbaar.

Prijs/kwaliteit

8/10

Avada kost per licentie $60,- dat is vandaag de dag iets aan de hoge kant. Grootste nadeel is dat je per website een licentie nodig hebt. Als je kijkt naar concurrenten zoals Astra, is Avada een stuk duurder.

Belangrijkste kenmerken van Avada theme

Net als Divi is Avada een thema dat kan worden gebruikt om vrijwel ieder type website of webshop te bouwen. Of je nu een online portfolio, een site voor uw winkel of een nieuwssite nodig hebt, Avada is zeer uitgebreid en voor ieder project geschikt.

Inclusief hoge standaard voorbeeld websites

Een van de belangrijkste redenen waarom Avada geschikt is voor bijna elk type WordPress-website, is dat je met een paar klikken toegang krijgt tot een zeer grote selectie van demo websites die je met enkele klikken kan gebruiken. Wel zo makkelijk!

Avada voorbeeld websites

Met de release van versie zes van Avada zijn er nu 55 website-demo’s om uit te kiezen. Deze omvatten agents, fotografie, sportschool, café, hotel, architectuur, reizen, lifestyle, mode en meerdere shop website demo’s. Allemaal van zeer hoge kwaliteit. De een nog indrukwekkender dan de andere.

Avada demo

Het importproces van de demo websites werkt erg makkelijk. Rest je nog de inhoud, afbeeldingen en logo te wijzigen en klaar is je site.

Fusion Builder

Met de vernieuwde visuele bouwer van Avada kan je zeer makkelijk alle content van je website veranderen. Er zijn tal van video’s op YouTube terug te vinden hoe de Fusion Builder werkt.

Wij garanderen dat deze builder snel te is leren. Binnen enkele dagen bouw ook jij de mooiste websites.

Avada Fusion Bulder

Na een recente update heeft Avada nu een moderne front-end visuele editor die u een live preview van je pagina geeft terwijl je eraan werkt op een vergelijkbare manier als de Divi Builder of Elementor. 

Dankzij dit zou het aanpassen van de vooraf gebouwde inhoud en het maken van je eigen pagina vanaf het begin sneller en intuïtiever moeten zijn. Het geschiedenispaneel waarmee je recente acties ongedaan kunt maken, is ook een welkome toevoeging. Een foutje ligt namelijk op de kloer.

Naast het slepen en neerzetten van items over de pagina, versnelt het feit dat je inline tekst kunt bewerken ook echt dingen. Als je echter voor sommige taken liever in een back-end-editor werkt, kan je eenvoudig hiertussen schakelen.

Net als de Divi Builder bestaan pagina layout in Avada uit rijen en kolommen die kunnen worden gevuld met een handige selectie van modules.

Avada en de Fusion Builder hebben van de dag meer dan 65 elementen. Iedere maand komen hier nieuwe bij. Met deze elementen kan je knoppen, prijstabellen, schuifregelaars, reviews en producten uit uw online winkel toevoegen aan je website.

Template pagina layouts

Wanneer je de Fusion Builder gebruikt, kan je elk van de afzonderlijke sjablonen uit de Avada-demo’s importeren in een bericht of de pagina waaraan je werkt. Daarom maakt het niet uit of je een complete demo van Avada in je site importeert of een zelf een pagina wilt opmaken en alleen gedeelte van de demo site wilt gebruiken. Dit is ook heel makkelijk met de Fusion Builder te realiseren.

Met de Fusion Bulder kan je ook heel makkelijk je eigen sjablonen aanmaken en over de hele website gebruiken.

Avada prijs + opties

Avada is verkrijgbaar bij de ThemeForest voor $60, inclusief zes maanden ondersteuning van ThemeFusion, het bedrijf achter Avada. Deze ondersteuningsperiode kan worden verlengd tot 12 maanden voor een extra bedrag van $18,-. Een nadeel is dat je per website een aparte licentie nodig hebt. Je ontvangt wel levenlangse updates van het thema bij iedere licentie per website.

Conclusie

Avada is een WordPress thema rijk aan vele instellingen, opties, functies en zelfs externe premium plug-ins, zoals LayerSlider WP en Slider Revolution. De groeiende bibliotheek met vooraf demo websites zien er erg indrukwekkend uit en omvat een breed scala aan projecten. 

Als er een demo is die overeenkomt met het type website dat je wilt maken, moet Avada je kunnen helpen uw nieuwe site snel te starten.

Zelfs als er geen demo is die perfect bij je project past, kan je met de Fusion Builder je eigen stijl maken. 

Ondanks de hoogwaardige demo inhoud, de individuele paginasjablonen en de nuttige gebruikersdocumentatie. Werkt Avada wel anders dan Divi en Elementor. Mocht je nieuw zijn met WordPress dan kunnen we Avada zeer aanraden. Heb je al ervaring met bovengenoemde systemen dan kan Avada wat ingewikkelder aanvoelen omdat de Fusion Builder wel iets anders werkt.

Om een beter idee te krijgen van wat Avada voor je website kan doen, adviseren wij om een kijkje te nemen op de website van Avada.

Wat denk je? Ga je Avada een kans geven? Laat een reactie achter bij de comments.

Vond je dit interessant?

Wil je op de hoogte blijven over onderwerpen als WordPress & online marketing, meld je dan nu aan voor ons onze nieuwsbrief.

Plaats een reactie